Лиляче вече с пенсионерски клуб, правят и футболно игрище

Лиляче вече с пенсионерски клуб, правят и футболно игрище

На официална церемония бе открит нов пенсионерски клуб “Божия мост” в село Лиляче. Той е изграден и оборудван със средства от бюджета на Община Враца, като инвестицията е в размер на близо 20 000 лв. Помогнали са и дарители, сред които е и Холсим. Пенсионерският клуб е модерно обзаведен, разполага и с голям плазмен телевизор. Събитието бе открито с изпълнения на духов оркестър „Огоста“ от Враца с ръководител Цветан Тончев, както и с народни танци представени от местния младежки танцов състав. Събитието уважиха кметът на Враца Калин Каменов, общинските съветници Владислава Лакова, Георги Генов и Момчил Янков, като последният подари на пенсионерския клуб картина с княз Борис и княгиня Мария.

 Кметът на Враца Калин Каменов заяви, че вече са осигурени и 50 000 лв. за изграждането на футболно игрище в селото. “С общи усилия и с вашата подкрепа, успяхме да реализирахме една мечта - в Лиляче да има място, където възрастните хора да се събират и да празнуват. Преди година поехме един ангажимент и към младите хора - в селото да бъде изградено голямо игрище. Днес, средствата в размер на 50 000 лв. от бюджета, вече са факт и съвсем скоро ще започне реализирането на проекта. Бъдете здрави и нека заедно продължим да развиваме нашия край!” - каза още Каменов.

Кметът на село Лиляче - Красимир Петров благодари на кмета Каменов и дарителите за подкрепата при реализирането на ремонтните дейности и оборудване на помещението.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Николай.

Събитието уважиха и десетки жители  на село Лиляче, които извиха кръшни хора пред пенсионерския клуб.

 
2020-09-02 11:52:57