Смърт отложи процеса за жестока катастрофа

Смърт отложи процеса за жестока катастрофа

За средата на месец октомври врачанския оръжен съд отложи разпоредителното заседание по делото за жестоката катастрофа между селата Софрониево и Крушовица, при която загина 13-годишно момиче. Причината е, че eдин от пострадалите по делото – дядото на загиналото в катастрофата момиче, е починал, за което по делото няма данни.

Припомняме, че подсъдим по това дело е В. И. от село Бутан. Той е обвинен в това, че на 22 юли 2019 г. на пътен участък между селата Софрониево и Крушовица, при управление на „Сеат Леон“ в нарушение на правилата за движение, е допуснал ПТП, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на 13-годишно момиче. Около 20 часа на черната дата 52-годишният Валентин И. изхвърчала от шосето със „Сеат Леон“. При зловещата каскада девойката загинала на място. Нейната връстничка и приятелка Виктория, с която седели на задната седалка, също пострадала.

Двете момичета се качили в колата на Валентин, за да ги откара до Крушовица. От там трябвало да вземат свой приятел от дома на баба му. Мъжът извършвал превоз на пътници на цената на автобусния билет.

 
2020-09-01 13:22:18