Кмет плати 1.8 млн. лв. стари дългове

Кмет плати 1.8 млн. лв. стари дългове

Община Димово е успяла да изплати всички свои стари задължения. Сумата е в размер на 1.8 милиона лева. Дълговете са били натрупани от 2016 до 2019 г. включително, разказа за медията ни кметът на община Димово Светослав Славчев. Постигнахме това със страхотна финансова дисциплина. Това се дължи на прекратяването на всички порочни договори- за чистотата, за уличното осветление, където поддръжката падна от 240 хил. лв. на 30 хил. лв.

Успяхме да запазим структурата и хората в администрацията и да изплащаме редовно заплатите им.

Пред завършване са и ремонтите на улици във всички населени места на общината, които бяха предвидени за тази година. За първи път бяха изкърпени 12 улици в селата, в които техника не е влизала от 50 години. Преасфалтираха се и 8 улици в Димово и  6 в Орешец, подчертава кметът.

Закупихме камион-водоноска, който ще се полза и за зимното почистване, както и мулчер и нов сметосъбиращ камион, за да можем сами да извършваме дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване.

По програмата за развитие на селските райони ще бъдат обновени площадите в Димово и Арчар и 5 улици в двете селища и Орешец.

Значителни подобрения имаме в пещерата Венеца и района около нея. Моята идея е фестивала „Жива вода“ да стане международен, с много повече участници и богата програма, като се провежда и в Димово и в Орешец.
2020-09-01 10:27:37