Над 500 гости уважиха откриването на нов плувен комплекс

Над 500 гости уважиха откриването на нов плувен комплекс

Над 500 гости уважиха откриването на общинския плувен комплекс в Бяла Слатина. Лентата на новото бижу на града прерязаха народният представител Красен Кръстев, министър Петя Аврамова, кметът на общината инж. Иво Цветков, строителят на обекта Мирослав Борисов и арх. Цаков. Водосвет за здраве на многобройните присъстващи отслужи отец Тодор Дудов. 

„Особено се радвам, че сме тук заедно, за да открием една нова придобивка, която липсваше на Бяла Слатина. По идеята имаще за и против. Но съм убеден, че днес от един парк за преминаване, всички ще оцените то се е превърнало в комплекс за плуване, спорт и забавление за всеки наш съгражданин. Благодаря на строителя "Борисов 75 "ЕООД за бързо и качествено свършената работа и на общинските предприятия, които помогнаха за облагородяването и стопанисването му", заяви кметът инж. Иво Цветков.

"Бяла Слатина е град, който е пример за бързо развитие, за разумно усвояване на европейските и национални средства за ВиК, улици, паркове. А днес гражданите на общината получават това бижу, което ще могат да ползват в последните дни на лятотото. То е доказателство, че доброто разбирателство между правителство и местна власт винаги водят до добри неща за хората. Нека общинското ръководство работи все така с хъс и желание, а всички вие да го ползвате и пазите", пожела министър Петя Аврамова. 

"Новият комплекс е факт само за девет месеца и той е доказателство, че когато искаме и можем, правим обекти, които променят облика на града. Съвсем скоро, тук зад мен ще започне още един такъв впечатляващ обект- отдавна мечтаната спортна зала", заяви народният представител Красен Кръстев.

С инвестиция от около 500 хиляди лева бившият парк срещу гимназията е превърнат в комплекс, включващ басейн, детски басейн, волейболно игрище, площадки за игра с детски съоръжения, фитнес на открито, обособяването на красива алейна мрежа и съоръжения за поддържане на зелената система, като са запазени голяма част от старите дървета.

За доброто настроение на стотиците гости се погрижиха мажоретният състав при читалище "Развитие" и балет Грация, а вечерта завърши с коктейл.

Иво Йорданов

 


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4


2020-08-29 10:48:11