Нов кът за отдих вдигат в Лесковец

Нов кът за отдих вдигат в Лесковец

Нов кът за отдих ще бъде изграден в китното крайдунавско село Лесковец, похвали се кметът Галина Светозарова. „Проектът е по ПУДООС, като до чешмичката при стадиона ще изградим беседка и ще поставим пейки. Паралелно с това работата ни е свързана с поддържането на селото, косим тревните площи. От миналата година имаме няколко асфалтирани улици, а сега и други, които са насипани с фрезован камък. Предстои смяна на водопровода по ул. „Христо Ботев“, тъй като често има аварии там. През другия месец планираме да бъде пребоядисана сградата на бившата здравна служба, в която се помещават читалищните ни дейци“, разказва кметът.

Мерките свързани с COVID 19, са повлияли на работата им, споделя още Галина Светозарова. Заради тях не е проведен чаканият с ентусиазъм цяла година фестивал за стари градски песни. Хората спазват мерките, носят маски, няма и установени случаи на заразени с коронавирус жители на селото, но тази година събор в Лесковец няма да има. Кметицата обмисляла поне малко да зарадва местните с изява на танцов състав, но и там ударила на камък, тъй като съставите, които потърсила, били стопирали репетициите и изявите си.

„Нека всички да сме здрави и без празник на площада всеки от нас ще отбележи събора в семейна среда, за да се запазят традициите ни“, което за мен е най-важното“.

 
2020-08-29 10:19:28