До 31 август врачани могат да направят възражения по изравнителните сметки

До 31 август врачани могат да направят възражения по изравнителните сметки

„Като социално отговорно дружество, което иска винаги да функционира в услуга на своите абонати, ние от Топлофикация Враца искаме да отправим напомняне към абонатите, които са получили годишни изравнителни сметки,  засягащи миналия отоплителен сезон.

Съгласно скорошни изменения в Наредбата за топлоснабдяването, в която е регламентиран начинът на отчитане на консумираната топлинна енергия, е поставен краен срок за възражения от страна на абонатите. През тази година всички абонати, които са получили годишни изравнителни сметки и имат възражения по някои от параметрите, заложени в самите фактури или не са осигурили достъп за годишен отчет, трябва да изразят това писмено до края на месец август. След това възражения и преизчисления не се приемат под никаква форма.

Остават само няколко дни от август, за това чрез медиите искаме да напомним на своите абонати, че все още имат право да отправят своите възражения към съответната фирма за дялово разпределение, която е изготвила годишната изравнителна сметка за миналия отоплителен сезон на абоната.“

 С това уведомление от Топлофикация Враца искат да информират своите абонати за изтичащия краен срок и да ги подканят да направят своите възражения до фирмите за дялово разпределение, ако не са съгласни с начина на изчисление или отчетеното количество консумирана енергия, както и ако не са осигурили достъп за отчет.

 
2020-08-27 13:13:38