Модернизират фирма Йотов Стоун край Мездра

Модернизират фирма Йотов Стоун край Мездра

Една от водещите компании у нас за добив и обработка на скалнооблицовъчни материали - „Йотов Стоун“ ЕАД, получи сертификат за инвестиция с общинско значение клас B.

Сертификатът е издаден от кмета Иван Аспарухов след подадено заявление от фирмата инвеститор за инвестиционен проект „Модернизиране на текущи и инсталиране на нови производствени мощности във фабриката.

Сертификата получи Димчо Йотов, собственик и изпълнителен директор на дружеството.

„Радвам се, че връчваме първия сертификат за инвестиция клас B, каза на церемонията Иван Аспарухов. Надявам се, че в най-скоро време и други фирми ще се възползват от тази възможност. Защото всяка една инициатива, която води до създаването на нови работни места, заслужава да бъде насърчавана.“

Димчо Йотов благодари на Община Мездра за сертификата и заяви, че администрацията трябва да помага на всеки един бизнес. Търговският директор на компанията Весела Петрова поздрави Община Мездра, че стимулира развитието на малкия и средния бизнес. „Освен всичко останало, този сертификат е и морална подкрепа за нашата фирма за всички инвестиции, които предприемаме, заяви Петрова. Тя допълни, че благодарение на новите производствени мощности, които се инсталират в момента, „Йотов Стоун“ ще се превърне в една от най-модерните фабрики в бранша не само в България, но и на Балканския полуостров. Защото високотехнологичните машини, оборудване и съоръжения, закупени по проекта, от една страна, са енергоефективни и екологично чисти, а от друга - значително ще облекчат физическия труд на работниците, тъй като производственият процес ще бъде автоматизиран почти напълно.

Планираният размер на инвестицията на първи етап, е около 5 млн. лв., а на втори етап - още 2,5 млн. лв.

Чрез реализирането на проекта ще бъдат разкрити 15 нови работни места, а производственият капацитет на фирмата се очаква да се увеличи два пъти и половина.

 
2020-08-26 15:36:56