Преобразяват центъра на Бяла Слатина

Преобразяват центъра на Бяла Слатина

„Дългоочакваният и належащ ремонт на Шадравана и централния градски парк в Бяла Слатина включва пълна промяна на досегашния вид на централната градска част и оформяне на едно по- приветливо, осъвременено, от нов тип, ефектно и красиво, подходящо за игри и отмора кътче. Реализирането на този проект е важна част от политиката на общинското ръководство, за която жизненият стандарт на хората, населяващи община Бяла Слатина, е на първо място сред приоритетите и.

Изградено е съоръжение тип водна стена с подходящо осветление за по- силен ефект вечерно време, подмяна на настилката около шадравана, преустроена е зоната за отдих около съществуващия фонтан с гълъбите чрез изграждане на перголи, навеси и места за сядане. Обособени са нови зелени площи, бетонни цветарници със засадени едногодишни растения.

Проектът цели оформянето на една съвременна и естетична среда за отдих на жителите и гостите на община Бяла Слатина и ще доведе до подобряване привлекателността на града“, съобщи кметът Иво Цветков.

 
2020-08-24 15:46:27