Деца от Центъра за обществена подкрепа в Берковица рисуваха на асфалт

Деца от Центъра за обществена подкрепа в Берковица рисуваха на асфалт

Децата от Центъра за обществена подкрепа - Берковица сътвориха прекрасни рисунки върху асфалта в центъра на града. С тебешири и добро настроение малчуганите изобразяваха природни картини, къщи, надписи и различни елементи, а върху асфалта оживяха слънца, цветя, дървета и животни.
Инициативата е на 19 годишната Теодора Стаменова, бивша възпитаничка на 1. ОУ „Никола Вапцаров“ – Берковица, която участва в международната програма за наградата на херцога на Единбург - глобална структурирана програма за неформално образование и обучение, която предизвиква младите хора да мечтаят смело, да празнуват своите постижения и да променят света около тях.
Теодора е на ниво Бронз и си е поставила лични и предизвикателни цели в три основни направления - развиване на умения, добороволчество и приключение в природата. В направление „Умения“ амбициозната девойка е заложила на усъвършенстването си в областта на изобразителното изкуство и в момента се обучава при художника В. Герасимов. През следващия месец Теодора ще приеме предизвикателството планински туризъм и ще се отдаде на активна физическа дейност. В направление „Доброволчество“ момичето участва в дейности на ЦОП – Берковица. Провежда беседи, свързани със осъзнаване на значението на образованието, рисува с децата, помага им да развият своите дарби.
Добротворството на младата дама от Берковица е насочено към децата и техните възможности да постигат положителни резултати във всички области – наука, спорт, изкуства, литература. Наградата на херцога на Единбург е цел, която тя си е поставила и следва неотстъпно, а по пътя към нея тя ще натрупа ценен опит, ще изгради ключови умения като целеустременост, постоянство, работа в екип, самодисциплина и самоорганизираност, които са важна част от личностната и професионална реализация на всеки млад човек по света.


1
2
3
4


2020-08-22 14:29:51