Напълно обновена ще посрещне наесен децата детската градина в Моравица

Напълно обновена ще посрещне наесен децата детската градина в Моравица

Започна основен ремонт на детската градина във второто по големина село в община Мездра - Моравица. Дейностите по обновяване на забавачницата, която е филиал на ДГ „Роза“ в гр. Мездра, се извършват от служители на Общинско предприятие „Чистота“. Помагат им доброволци от селото, начело с кмета Росен Ценов. Такъв цялостен ремонт се прави за пръв път от построяването на сградата през 1975/1976 г.

На този етап напълно са подменени старите дървени прозорци и врати на източното крило на детската градина с нова, PVC дограма. В момента се полага гипсокартон върху вътрешните стени, след което те ще бъдат шпакловани и боядисани. Предвижда се да бъде монтиран и ламинат на пода.

Ремонтните дейности обхващат занималнята, спалното помещение, здравния кабинет, съблекалните, кухненския склад и други спомагателни помещения.

Според предварителните разчети, ремонтът трябва да приключи най-късно до средата на следващия месец, за да може на 15 септември детското заведение да посрещне децата на Моравица напълно обновено.

„С това се надяваме повече родители от селото да запишат своите деца в нашата детска градина“, сподели кметът Росен Ценов.

Междувременно служители на ОбП „Чистота“ започнаха основно почистване на градския фонтан в центъра на Мездра. Чрез използването на  специален препарат и на водоструйка бяха премахнати замърсяванията от органичен и неорганичен произход по облицовката на водното съоръжение.

За пръв път от монтирането й през 1979 г. е реновирана монументалната каменна пластика „Възход“ на столичния скулптор Виктор Карагюлев-Кинг, която се намира в средата на второто ниво на фонтана.

През следващата седмица ще бъдат почистени и каменните пластики от монументалната галерия на открито в пешеходната алея на улица “Александър Стамболийски“.

 


1
2
3
4
5
6


2020-08-19 22:17:00