Министър откри обновена детска градина в Кнежа

Министър откри обновена детска градина в Кнежа

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева откри реновирана сграда на ДГ „Звездица“ в Кнежа.
По думите ѝ Община Кнежа е една от най-активните по Програмата за развитие на селските райони. Министър Танева и кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски разгледаха реновираните помещения на детската градина.
„Видимо градската среда е подобрена. Пожелавам градината да бъде винаги пълна с деца. Да дойде денят, в който вие винаги ще имате необходимост от нови. На целия персонал от сърце пожелавам от тази детска градина да излязат следващите управници на Кнежа, Плевен, на България, защото е важно управниците да са местни и да познават и народа, и общността си, за да могат да работят най-добре за нея“, каза министърът.

Тя подчерта, че Програмата за развитие на селските райони ще продължи и през следващия програмен период да подкрепя подобренията в градската среда и да съдейства условията за живот в малките населени места да се подобряват.
„Ще има нова демаркация. Община Кнежа ще остане под възможността да бъде подкрепяна по програмата. По-големите общини, над 15 000 жители, към момента имаме политическото решение те да преминат в регионалната програма, защото там бюджетът ще е по-голям. Но ние ще запазим интензитета на достъп до финансови средства на единица жител в общините под 15 000 души, които ще останат“, обясни Десислава Танева.

Тя пожела на децата, които ще посещават новата детска градина в Кнежа да бъдат най-вече здрави.

 „Браво на децата за програмата. Предполагам, че е било нестандартно да готвят тържество през летния сезон. Много са талантливи. Имате много добри певици. Впечатлена съм. С оглед на пандемията, това е първото ни събитие с много хора. Надявам се, че всички се чувстват добре. Сега след дълга пауза, има по-голям ентусиазъм за това. Нека всички деца да останат здрави зимата. За всички нас това е най-подходящото пожелание в настоящия сезон. Аз също имам две, които трябва да тръгнат на детска градина за първи път наесен. Надявам се да се опазим взаимно здрави“, допълни земеделският министър.

Сред другите пожелания на Танева към персонала на новата детска градина в Кнежа беше от нея да започне пътя на новите управници на общината и на областта, тъй като по думите ѝ те най-добри биха познавали проблемите и нуждите на местната общност.

Източник: http://www.focus-news.net

 

 
2020-08-13 13:38:11