Кои са най-големите покер турнири в света?

Кои са най-големите покер турнири в света?

Хазартът е невероятна индустрия, която предлага много възможности за залагане. Заедно с онлайн залаганията и казино игрите, покерът е сред най-любимите хазартни развлечения на играчите. Играта на покер е изключително популярна в цял свят, като много знаменитости обожават да играят покер. В тази статия ще разгледаме кои са най-големите покер турнири в света, като тези покер надпревари се радват на огромна популярност и събират милиони зрители онлайн или по телевизията.

Какво прави покер турнира голям?

Броят на хората, които кандидатстват за участие в него? Наградата, която се присъжда на победителя? Има много начини за измерване на "размера" на турнира. Въпреки това, най-добрият отговор на този въпрос ще бъде - това е комбинацията от всички тези неща. Покер турнирите, които привличат много хора и са с  големи наградни фондове, винаги са по-популярни от тези с по-малък брой участници и награди. Много световни знаменитости играя покер и участват в големите турнири. Просто казано, някои покер турнири генерират по-голяма аудитория от други , като повече хора говорят за тях. Ето защо, нека да разгледаме някои от най-големите турнири в покера.

World Series of Poker /Светoвни серии по покер/

World Series of Poker определено е най-големият турнир досега. Той е лидер в бранша повече от 50 години, а популярността му сякаш нараства още повече . Основното събитие на WSOP е нещо, което обикновено се счита за най-популярното покер събитие в света. WSOP е изключително успешен франчайз, който също се разклонява към World Series of Poker Circuit и World Series of Poker Europe. И двата турнира се провеждат в различни казина в  САЩ и Европа, привличайки хиляди играчи.

WCOOP

WCOOP означава Световното първенство по онлайн покер и е почти достъпно по целия свят. Официалната компания зад него е Poker Stars, която гарантира, че този онлайн турнир е достъпен за онлайн играчите всеки път, когато се провежда. Просто казано, WCOOP е онлайн еквивалент на World Series of Poker. Има много интересни събития, които са част от него и играчите могат да изпробват различни различни покер формати, включително Limit, Pot-Limit и No-Limit Texas Hold 'em, PLO High, Limit Omaha Hi / Lo, Seven Card Stud и много други. Благодарение на това, че турнирът е в мрежата, WCOOP е в състояние наистина да бъде невероятно изживяване за участниците, осигурявайки страхотни емоции и най-вече много големи награди за топ играчите в крайното класиране.

Triton Poker

Triton Poker е франчайз, подобен на WSOP и има различни турнири от серията Triton Poker, които се провеждат по целия свят. Събитията се различават по размер и изисквания за вход, а някои от тях са наистина популярни. Въпреки че е много по-малко популярен от WSOP, все пак трябва да бъде в този списък, тъй като някои от събитията имат наградни фондове толкова големи, че цялата покер общност обича да ги гледа. От друга страна, не много хора могат да си позволят да участват в тях, тъй като те често са много скъпи (говорим за сума за вход от шест до седем цифри). Независимо от това, винаги е забавно да гледате покер играчи, които влагат толкова много пари и се опитват да спечелят турнира.

World Poker Tour

World Poker Tour /WPT/ има подобен формат като WSOPC. Той се провежда навсякъде по света, като популярни казина са домакини на събитията. Всеки турнир има основно събитие, което привлича най-много играчи, а входът за тях обикновено варира между 3500 и 25 000 долара. Турнирът е телевизионен от 2002 г., като по този начин той прераства в международно призната марка, привличаща играчи от всички краища на Земята. Има турнир, наречен WPT Main Tour, в който участват всички играчи с членство в WPT Champions Club. Освен това най-успешните играчи могат да спечелят награди, които често са повече от милион долара.

 

 
2020-08-13 13:34:42