Теодор Попов и Мария Крумова с победи на конните състезания във Вършец

Теодор Попов и Мария Крумова с победи на конните състезания във Вършец

За осма поредна година Община Вършец и Конна база „Вършец“ организираха открит турнир по прескачане на препятствия за купата на Община Вършец. Входът бе свободен, а атрактивното събитие се проведе на състезателен пясъчен плац край Вършец на 8 август, като част от програмата на Празника на курорта, минералната вода и Балкана „Вършец 2020”.

В състезанието взеха участие 38 състезатели от 17 клуба от цяла България. Състезанието беше разделено в 4 кръга. Първото изпитание бе X паркур с височина на препятствията 60-70 см, второто изпитание бе за 4-5 годишни коне, деца и аматьори, третото – отворен паркур за 5- годишни и по-възрастни коне и последният кръг – за 6-годишни и по-възрастни коне, 120 – 125 см бараж.

В първия паркур победител стана Тодора Пелова от Монтана, във втория - Мария Крумова (деца) от ККС „Вършец 2014“ и Валентин Ангелов (аматьори) от Монтана, в третия – Теодор Попов от ККС „Вършец 2014“ и в четвъртия – Димитър Николов от ККС „Калоян 92“. Победителите в турнира, заели от І до ІV място в различните категории, получиха купи, медали и парични награди осигурени от община Вършец.

Раздадените паричните премии са на обща стойност 1600 лева. Любителите на конния спорт се насладиха на невероятното майсторство на жокеите и се възхитиха от перфектната и професионална организация на турнира. Стюардите, съдиите, гл. секретар и паркур-майсторът бяха от Националната федерация по конен спорт.

 

Спас ЗАРЧЕВ

 


сн.1
сн.2
сн.4
сн.5
сн.5


2020-08-08 18:03:22