„Женско царство” завладява театъра в Монтана

„Женско царство” завладява театъра в Монтана

Дали властта е власт сама по себе си, дали мъжете и жените са равни, и кой има повече права върху властта? Чие управление е по-истинско и по-правилно? Как се взема власт и как се дава, а знае ли човек какво да прави с нея след като я получи?

Това са въпросите, на които новият премиерен спектакъл на Драматичен театър–Монтана търси отговор. Комедията „Женско царство” ще даде отговор на тези въпроси. Премиерата е в четвъртък от 19 часа в голяма зала. 292-те места, половината от капацитета, са продадени. Утре от същия час е предпремиерата. Преди 28 години режисьорът Юри Статков за първи път я представи на монтанска сцена, сега отново тя ще се играе. „Пиесата е една от най-играните в България, но винаги има място и за нов прочит. Постарали сме се да я запазим, но сме  внесли и социален елемент, тъй като в пиесата се говори за женско царство, но всъщност се разбира за властта, като такава”, сподели Статков. „Женско царство“ е комедия от Ст. Л. Костов. Художник е Тодор Деков. В нея участват всички актьори на театъра - Любомир Бояджиев, Мила Топалова, Стефан Милков, Димитрина Проданова, Ивайло Симеонов, Ирина Димитрова, Иван Истатков, Тихомир Иванов, Асен Таков и Микаела Берчева.

Драматичен театър–Монтана не е играл в своята голяма зала от пет месеца, затова реши първото представление на театъра да е негова продукция, в която участват всички актьори от трупата.
2020-08-04 20:27:05