Отменя се Фестивала на занаятите и изкуствата в Козлодуй

Отменя се Фестивала на занаятите и изкуствата в Козлодуй

Община Козлодуй отменя тазгодишното издание на Фестивала на занаятите и изкуствата, който трябваше да се състои на 11, 12 и 13 септември 2020 г. По-рано тази година не се проведоха и редица други мероприятия и събития като: Фестивалът на рибата, Младежкият фестивал „Шумът на реката”, Програма „Ботеви дни”. Причината за отмяната на събитията от Общинските календари (културен, младежки и спортен) са въведените противоепидемични мерки на територията на страната за недопускане разпространението на COVID-19.

Фестивалът на занаятите и изкуствата, който се провежда в Козлодуй от 2017 година, е най-мащабният и най-чаканият от всички жители и гости на общината културен форум. Той съчетава в себе си минало и настояще, традиционни и съвременни занаяти, носещи красота, въображение и любов. Стотици артисти радват публиката с вълшебните си и сърцати изпълнения (фолклорни концерти на любители и професионалисти, огнени танци, гайдари, нестинарки, изложение-базар на занаятчии, художници от региона и страната, майсторски работилници и ателиета).

Община Козлодуй приканва всички граждани и гости на общината да спазват противоепидемичните мерки и въведените ограничения, свързани с епидемичната обстановка.
2020-07-31 14:22:41