Крайният срок за подписване на договори „Равни вноски“ с Топлофикация наближава

Крайният срок за подписване на договори „Равни вноски“ с Топлофикация наближава

"Топлофикация Враца" ЕАД напомня на своите абонати, че срокът на подписване на новите договори „Равни вноски“ е до 31.07.2020 г.

Идеята на дружеството с въвеждането на варианта за плащане „Равни вноски“ е да помогне на своите потребители да оптимизират разходите си целогодишно. Избирайки този метод на заплащане  на начислената енергия, абонатите не натоварват бюджета си в най-студените зимни месеци, а заплащат еднаква по-малка сума ежемесечно. Това може да се случи чрез заплащане на равни вноски през цялата година и последна вноска, която се явява изравнителна. Освен това от Топлофикация Враца предлагат 6% отстъпка при плащане навреме на консумираната топлинна енергия, преди да се обложи с ДДС.

„Предимствата при плащането на равни месечни вноски са много. Единадесетте равни месечни вноски се определят като 1/12 част от общото количество топлинна енергия за отопление и битово горещо водоснабдяване според годишната изравнителна сметка за предходния отчетен период, като се има предвид актуалната цена на топлинната енергия, утвърдена от енергийния регулатор. Дванадесетата вноска се явява изравнителна и представлява разлика от начислените вноски и реалното потребление като в повечето случаи не се наблюдава отклонение в сумата при идентично потребление спрямо минал отоплителен период.“ – каза директорът на Топлофикация инж. Михайлов.

От дружеството допълниха, че сключването на договор „Равни вноски“ е отличен начин за прогнозиране на месечните разходи и съветват техните абонати да се обръщат към тях на националния телефон на Топлофикация Враца, както и на място в дружеството.

„На телефона отговарят нашите експерти, които могат да дадат винаги точна и подробна информация на абонатите, независимо от какво естество е казусът им“ – каза инж. Михайлов.

 

 
2020-07-29 09:32:09