Мизия чества 50-годишнината си

Мизия чества 50-годишнината си

На 30 юли със стилно тържество Мизия ще отбележи 50 години от обявяването си за град. То ще се състои от 19.30 ч. пред сградата на читалище „Просвета“. Слово по повод юбилея на града ще произнесе кметът Валя Берчева. Председателят на ОбС-Мизия Татяна Спасова ще обяви отличените като почетни граждани по повод забележителната годишнина. С високо отличие ще бъдат наградени общественикът и учител Веселка Крачунова, личният лекар д-р Злата Николова и посмъртно бившия директор на основното училище в Мизия Христо Ангелов.

Значки и грамоти по повод юбилея ще бъдат връчени на изявени граждани и талантливи ученици. Със специално послание към бъдещите поколения ще се обърнат днешните граждани, като то ще бъде поставено в капсула на времето.

Поздравителният концерт към гражданите на Мизия ще бъде с изпълнения на състави от ЦПЛР-Мизия и Тримата тенори. Кулминация на юбилея ще бъде празнична заря. От община Мизия приканват всички жители и гости да спазват мерките по време на събитието.

Като част от събитията, посветени на юбилея, на 31 юли от 18.00 ч. в салона на читалище "Просвета" ще бъде представена книгата на журналиста Галина Йолкова "Град Мизия- от древността до наши дни".

 
2020-07-29 08:12:44