Ремонтират централният площад в Кнежа

Ремонтират централния площад в Кнежа

Изцяло обновен ще бъде централният площад „Пенчо Янкулов” в Кнежа. Старт на ремонтните дейности бе поставен навръх Илинден. Средствата, които ще бъдат вложени в дейностите, са осигурени от Програмата за развитие на селските райони. С тях ще се извърши подмяна на съществуващата настилка на площада, ще се монтира ново градско обзавеждане – бетонови велостойки, пейки, кашпи, кошчета за боклук, парапети, ограничители за паркиране и осветителни тела.

Предвижда се обособяване на „островно“ разположени кътове за сядане, а между тях цветни лехи и вградено осветление. Ще бъдат изградени нови зелени площи с цветни дървесни видове и нов фонтан с гравитачно-падаща вода, около който ще има кътове за отдих.

„Съвсем скоро обликът на централната част в нашия град ще бъде напълно променена. Искам да благодаря на екипа от експерти в Община Кнежа –Станислава Нехризова, Петя Петрова-Трънска и Стефан Гърньовски, благодарение на които този проект вече е факт. Благодаря и на проектантите за професионалната работа и красивата визия на площада. Пожелавам спорна и ползотворна работа на изпълнителите, а на всички наши съграждани - търпение и разбиране, докато траят ремонтните дейности!”, категоричен е кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.


1


2020-07-20 14:48:33