С бдение на 19 юли в Мездра ще почетат жертвите на терористичния акт в Ханау, Германия

С бдение на 19 юли в Мездра ще почетат жертвите на терористичния акт в Ханау, Германия

На 19 февруари 2020 г. в гр. Ханау, провинция Хесен, Германия е извършен терористичен акт, при който крайнодесен екстремист, воден от ксенофобски подбуди, откри стрелба и уби девет души. Сред тях е и един наш сънародник - 32-годишният Калоян Велков от гр. Мездра.

В памет на жертвите на кървавия атентат, на 19 юли 2020 г. (неделя) от 10:00 часа на площад „България“ в гр. Мездра (пред сградата на Съвета) ще се състои бдение. За целта в зелените площи, до пилоните, е монтирано възпоменателно табло със снимките на деветимата загинали.

По идея на независимата гражданска “Инициатива 19 февруари” такива бдения се организират на 19-ия ден от всеки месец в родните градове на убитите.

Нека си спомним за жертвите като запалим свещичка и поднесем цветя пред възпоменателното табло! И по този начин да почетем паметта им и да засвидетелстваме своята съпричастност към мъката на близките им.

„Искаме да живеем в свят без расова омраза - свят, в който всеки има право на живот и щастие!“, призовават организаторите на възпоменанието.


1


2020-07-17 19:35:23