С филм за Левски отбелязват рождението на Апостола в Мездра

С филм за Левски отбелязват рождението на Апостола в Мездра

Навръх рождения ден на Васил Левски - 18 юли, от 21:30 часа на откритата сцена в Археологически комплекс “Калето“ в гр. Мездра почитателите на седмото изкуство ще имат възможност да видят “живия Левски”, изпълнен брилянтно от популярния български актьор Симеон Владов в докуметално-игралния филм на режисьора д-р Искрен Красимиров “Лъвский: Европеец в Българско”. Входът за зрители е свободен!

Сценаристи на кинолентата са Илиана Минковска и Красимир Стефанов, консултанти - проф. Пламен Митев и проф. Иван Стоянов, а дизайнът е дело на Георги Врабчев, главен художествен ръководител на Театрална група “ТЕМП” - Враца.

“Нашият Левски е трагичен образ, защото умира предаден, омерзен и хулен. За нас той е равен с Иисус Христос“, споделя за филма неговият режисьор д-р Красимиров.

С прожекцията на “Лъвский: Европеец в Българско” стартира съвместната инициатива на Община Мездра и на Проект “НЕзабравимата България” “Лятно кино на „Калето“ 2020”. До края на лятото зрителите ще могат да гледат безплатно всички филми на д-р Искрен Красимиров и на “НЕзабравимата България”, посветени на Христо Ботев, Иван Вазов, Райна Княгиня, Захарий Стоянов, Освобождението на България, както и два филма, посветени специално на гр. Мездра - “Живот на кръстопът” и “Каменното съкровище от Мездра”.
2020-07-17 15:45:05