Профилактични медицински прегледи ще се проведат в Мездра

Профилактични медицински прегледи ще се проведат в Мездра

Профилактични медицински прегледи за остеопороза, рак на гърдата и други заболявания ще се проведат в Мездра

По предложение на Асоциацията на българските акушер-гинеколози на 24 юли 2020 г. (петък) от 10:00 часа в Ритуалната зала на Община Мездра (ул. „Христо Ботев“ №27) специалисти от „Медицински център за човешка репродукция“ - София ще извършат профилактични медицински прегледи по Програма „Здраве за всички“ - скринингови изследвания за остеопороза, профилактика за рак на гърдата, образна диагностика на щитовидна жлеза и ехографска диагностика на коремни органи.

Прегледите са платени, както следва:

За жени:

  • Компютърно изследване на костната плътност за заболяването остеопороза - цена 10.00 лв.;
  • Ехографско изследване на гърдите за рак на млечната жлеза с подробен протокол и снимка - цена 10.00 лв.

За мъже и жени:

  • Ехографско изследване на щитовидна жлеза с подробен протокол и снимка - цена 10.00 лв.;
  • Подробно ехографско изследване на коремните органи - черен дроб, жлъчен мехур, далак, панкреас, бъбреци, пикочен мехур и простатна жлеза (при мъжете), матка и яйчници (при жените) със снимка - цена 20.00 лв..

Изследванията се правят с компютър Остеодензитометър, марка „Sunlight Omnisens7000S“, който изследва дълги кости на радиус, тибия и пръсти на ръце и крака, работи на ехографски принцип и е напълно безвреден.

Ехографът е марка „Mindray“, с много висока разделителна способност, който също е безвреден. С него се изследват и бременни жени.

Във връзка с последиците от COVID-19, на всеки от изследваните ще бъде направена безплатна Пулсоксиметрия - изследване на пулсова честота и кислородно насищане на белите дробове.

Желаещите да се запишат за профилактичните прегледи могат да го направят предварително в Център за услуги и информация на гражданите при Община Мездра на тел. 0885 11 46 07.
2020-07-17 09:22:09