Рецитираха Вазовите стихове в парк

Рецитираха Вазовите стихове в парк

С оригинално тържество на открито читалище "Пробуда 1927" с. Софрониево почете народния поет Иван Вазов. В парка зад читалището, се проведе литературно четене на тема "170 години от рождението на Иван Вазов". То е четвъртата поредна среща от библиотечната ни рубрика "Поезийно измерение 2020", съобщи секретарят Офелия Спасова.

Всички присъстващи деца се запознаха с живота, делото и творчеството на Иван Вазов. Прочетоха се откъси от известни негови произведения- романа ”Под игото”, разказа „Една българка” и повестта ”Немили-недраги”. Рецитираха се стихове /”Отечество любезно,как хубаво си ти!”, ,,Родна реч”, „Българският език”, „Лято” и др./ и текстове на песни /”Питат ли ме дей зората”, „Песен за синчеца”, „Когато бях овчарче” и др./, превърнали се в класически за всеки истински българин.

Във връзка с честването нашата библиотека получи подарък книга -„Аз съм българче”, пореден подарък от вярната ни приятелка Андреа Ценова, за което и благодарим от сърце, заяви още Спасова.
В края на срещата, всички присъстващи бяха единодушни в мнението си, че не случайно Вазов е наречен Патриарх на българската литература и че ...неговите песни "все ще се четат".


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4
сн.5


2020-07-10 18:07:54