Представиха колоездачната блуза Дунав Ултра в Оряхово

Представиха колоездачната блуза Дунав Ултра в Оряхово

Първа по рода си професионална колоездачна блуза – джърси, посветена на веломаршрута “Дунав Ултра”, която ще се предлага в свободна продажба, беше представена официално в град Оряхово. Мястото беше специално подбрано – къщата-музей Дико Илиев, където ежемесечно местната галерия “Савчеви” представя уникални картини на български и чуждестранни художници, творящи в Оряхово.

Домакини на представянето бяха кметът на града Росен Добрев и Нейчо Савчев – галерист и общественик, отдаден на каузата за популяризиране изкуството на български художници и град Оряхово.

“Град Оряхово е място с дълбоки традиции, а нашата цел е постоянно да работим, за да възвръщаме и налагаме достойното място на града на картата на Дунав и на България. Веломаршрутът “Дунав Ултра” дава индикация, че е проект, който за в бъдеще реално може да спомогне за този процес, затова приветстваме възможността да участваме в неговото популяризиране” – каза кметът Росен Добрев.

Блузата беше представена и подарена на градоначалника от Борис Бегъмов – създател на маршрута Дунав Ултра. “Изборът ни на Оряхово като място за представяне не е случаен градът разполага с дадености да се развие като едно от най-интересните места за пътуващи по Дунава туристи! Благодаря за домакинството на г-н Добрев, благодаря на всички онези, които през годините работят за успеха на маршрута Дунав Ултра” – каза Бегъмов.

Блузата, чието официално наименование е Dunav Ultra Adventure Jersey, е част от серията нови продукти под марката Dunav Ultra, които ще целят популяризиране на маршрута “Дунав Ултра” и неговата разпознаваемост в страната и чужбина. За ежегодния преход по маршрута (тази година с начало 1.9.2020), участниците също ще облекат специалната блуза.

 
2020-07-10 09:38:37