Селановци отново ще има мъжки отбор по футбол

Селановци отново ще има мъжки отбор по футбол

Добри вести за местния футбол долетяха от Селановци. Най-после най-голямото село във Врачанско отново ще има мъжки отбор. Формацията вече проведе първата тренировка, като в нея се включиха 15 футболисти. Сред тях бяха емблематичните играчи за селановския футбол като Адриан Иванов, Ирен Любенов и Цветан Лазаров. В заниманията участват и 7-8 юноши, чакат се момчета от Козлодуй, Кнежа и др. Засега отборът ще тренира два пъти в седмицата – вторник и четвъртък.

Децата на Дунав 2016 също започнаха подготовка под ръководството на Любен Иванов, който ще отговаря и за мъжкия тим.

В началото на август се очакват да пристигнат за контроли Локомотив /Сф/, детски формации на Ферион и Септември. За тогава Любо Иванов е приготвил 24 благодарствени писма, които ще връчи на хората, помогнали стадионът да се превърне в малко бижу.

Всичко е готово вече, остава само валяк да валира тревата. Поставени са седалки на стадиона, баните и съблекалните са ремонтирани. Стадионът разполага с видеонаблюдение. Има и 4 прожектора на соларни батерии, които осветяват част от терена, като по този начин ще може да се провеждат и късни тренировки.

Другата седмица почват интензивните контроли както за децата, така и за мъжете, първите съперници ще бъдат от Венци Искър и Чомаковци.

 
2020-07-09 15:22:32