Кмет възстановява мъжкия футбол в Лом

Кмет възстановява мъжкия футбол в Лом

Отборът на Левски /Лом/ е на подготвителен лагер във Вършец. В следващите 10 дни третодивизионния футболен тим ще води занимания в курортното градче. Инициативата за възраждане на футбола в Лом е на кмета д-р Георги Гаврилов. Новоизбраният градоначалник от малък е привърженик на най-популярната игра и сега е решил да помогне отново в Лом да има мъжки футболен тим. „Отборът е финансово обезпечен. Ще направим всичко възможно, за да изградим добър колектив. Старши треньор е Благой Кръстанов, човек с голям опит, като футболист и наставник. Ще разчитаме на местни момчета от Северозапада, но ще има и футболисти от други школи”, сподели д-р Гаврилов. Кметът лично инспектира подготовката на тима във Вършец.

Към Левски се присъединиха крилото Георги Цеков, играл за Кариана, Първа атомна, Ком, в Гърция, и централният нападател Александър Веселинов, юноша на Монтана. За последно те бяха в Дреновец. Бившият капитан на юноши старша възраст на Монтана Никола Николов – Банята напусна лагера на Кариана в Банско, за да почне с „ломци”. Четирима са от юношите до 19 години на Левски – Галин Ненов, Васил Сапунджиев, Йордан Георгиев и Виктор Викторов. Двама играчи са от школата на Спартак /Варна/ и един от Берое /Стара Загора/.

Левски /Лом/ е основан през 1921 година. През годините е носил различни имена. През 1954 годна за първи път влиза в „Б” РФГ, а две години по-късно става шампион на Северната „Б” група. През 1990 година отново става Левски /Лом/. През 1993 година за последно е играл във второто ниво на българския футбол. 2003 година се преименува в „Мария Луиза”. Димитър Филипов, първият треньор на Мариян Огнянов в ломския Ромители,  през 2012 година връща името Левски. „На ясно съм, че аз и съмишлениците ми се захващаме с нещо трудно, което ще ни отнеме много сили. Но съм убеден, че си заслужава, и го правим за футболната общественост на Лом”, допълни кметът д-р Георги Гаврилов.
2020-07-09 13:58:10