Водещ офталмолог ще преглежда в Мездра

Водещ офталмолог ще преглежда в Мездра

Един от водещите офталмолози у нас - д-р Яни Здравков, ще извършва веднъж месечно специализирани прегледи по очни болести в „МБАЛ - Мездра“ ЕООД. Прегледите са платени и ще се провеждат на първия етаж в сградата на болницата. Първият от тях ще бъде на 31 юли 2020 г. (петък) от 10:00 часа.

Записвания за прегледите се приемат при секретарката на лечебното заведение Илияна Миркова (ет. 5 в сградата на МБАЛ - Мездра) или на тел. 0910 9 26 00 и 0877 734 580. Графикът на прегледите ще бъде обявяван на главния вход на болницата и при секретарката.

Д-р Яни Здравков е доктор на медицинските науки, завеждащ Отделението по витреоретинална хирургия в Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска“ и преподавател към Катедрата по офталмология на Медицински университет - София.

Занимава се с хирургично и консервативно лечение на болестите както на предния, така и задния очен сегмент - катаракта, глаукома, макулна дегенерация, диабет, възпалителни и съдови заболявания и др.

Специализирал е в редица престижни очни клиники в Италия, Словения, Чехия и Швейцария. Има над 20 публикации в български и чужди научни списания, както и повече от 40 участия в научни конгреси.
2020-07-03 14:47:31