Предложиха брак на абитуриентка от Мездра

Предложиха брак на абитуриентка от Мездра

В навечерието на своя патронен празник - 27 юни, най-голямото учебно заведение в община Мездра - Средно училище „Иван Вазов”, изпрати тържествено своите абитуриенти от Випуск 2020. Дипломират се 41 зрелостници, а 6-ма получиха удостоверение за завършен гимназиален етап на обучение. Средният успех на випуска е Много добър 4.80.

22-ма зрелостници завършват Профил „Технологичен“ - Информационни технологии, в паралелка с класен ръководител Наталия Владинова. Средният успех на XII „а” клас е Много добър 4.83. Останалите 25-ма завършват паралелка с Профил „Чуждоезиков“, с класен ръководител Венцислава Найденова. Средният успех на XII „б” клас е Много добър 4.77.

Четирима се дипломират с отличен успех: Лъчезар Луканов (5.74) и Памела Георгиева (5.68) от XII „а“ клас и Гергана Иванова (5.54) и Цветина Пелова (5.52) от XII „б“ клас. Освен диплом за завършено средно образование, първенците в учението получиха медали „Отличник” на випуска, грамоти за отличен успех и постигнати високи резултати в образователния процес, както и книги.

По случай завършването на средно образование дванайсетокласниците бяха поздравени от директора на училището Мариела Горанова, която им пожела да бъдат пълноценни граждани на Република България, „за да помогнете на света, в който влизате, да се развива. Негови господари ще сте вие и вашите деца! Честито и успешен старт към него!“

Абитуриентите направиха традиционното шествие от родното училище до центъра на Мездра, по време на което положиха цветя пред паметника на загиналите във войните, а градът многократно беше огласен от емблематичното отброяване от 1 до 12.

Абитуриентският бал на Випуск 2020 се състоя в ресторант. Голямата изненада на вечерта бе романтично предложение за брак. Получи го чаровната абитуриентка Милица Петрова от нейния приятел Ивайло Митов, а в отговор тя възнагради своя любим със заветното „да“!

 
2020-06-30 09:25:57