Съветници оставиха без транспорт ученици и служители

Съветници оставиха без транспорт ученици и служители

Спрени от движение са автобусите, возещи учениците и общинските служители от Чупрене до Белоградчик. Това стана факт с решение на Общинския съвет. Отделно от това на път е да се спре и автобусът, поддържан със средства на Община Белоградчик. Това съобщи за “Северозапад днес” кметът на Чупрене Анжело Добричов. Според него решението на местния парламент в Чупрене е напълно необосновано и безумно.

“С тези автобуси до Белоградчик ходят на училище голяма част от децата от общината. Основно те са от ромската махала. Със спирането им трябва да се търсят други алтернативни решения. Ако не бъдат намерени, то тези деца могат да бъдат лишени от посещаването на учебни занятия”, категоричен е Анжело Добричов.

Решението на Общинския съвет в Чупрене е предизвикало остро брожение от страна на жителите на ромската махала в Чупрене. Те са категорични, че ако не се намери вариант, децата им да ходят на училище ще се надигнат на протестни действия и ще изпратят подписки до отговорните институции.

Решението за спирането на автобусите кметът Анжело Добричов е атакувал в Административния съд. Какъв обаче ще бъде резултатът зависи от магистратите.




2020-06-27 11:56:51