Капсула на времето събра посланията на зрелостници

Капсула на времето събра посланията на зрелостници

Дворът на Професионална гимназия по транспорт  "Коста Петров" в Борован отново бе изпълнен с усмивки, празнично настроение, развълнувани абитуриенти, учители и родители. Поводът за приповдигнатото настроение бе тържественото изпращане на Випуск 2020 и официално връчване на дипломите на зрелостниците.

В тържествения ден изпълнен с много емоции  при спазване на мерките за дистанция  бяха спазени всички традиции на училището, за да могат момичетата и момчетата на Випуск 2020 да получат своя дългоочакван миг, с който да запомнят своето дипломиране. Официални гости на тържеството бяха кметът на община Борован – инж. Десислава Тодорова и госпожа Гергана Михалчева – директор на БЧК – Враца. Церемонията започна с обръщение на директора на училището Десислава Василева към абитуриентите. Кметът на общината Десислава Тодорова поздрави завършващите, техните родители и учители с вълнуващо слово, след което лично  връчи грамоти и награди на отличниците. Гвоздеят на проявата беше поставянето на капсула на времето, в която са отправени послания към бъдещите поколения. Десислава Василева и инж. Десислава Тодорова поставиха капсулата в специално предвидено място. Капсулата с посланията трябва да бъде отворена през 2045 г.

С много мили думи към завършващите се обърнаха класните ръководители на двата класа Антоанета Иванова и Пламенка Николова. От своя страна дванадесетокласниците благодариха на всички свои учители за това, на което са ги научили през всичките тези години и разбира се най-вече на своите класни ръководители.

 


1
2


2020-06-26 15:15:18