Специална бутилка събра желанията на зрелостници

Специална бутилка събра желанията на зрелостници

На тържествена церемония днес на зрелостниците от Випуск 2020 на врачанското СУ „Никола Войводов” бяха връчени дипломите за средно образование. Проявата се състоя в двора на учебното заведение. Всички 24 момичета и момчета от средното училище в ж.к. „Дъбника”, издържаха успешно държавните зрелостни изпити и от днес те вече няма да се наричат ученици, а граждани. Голяма част от възпитаниците на СУ „Никола Войводов” имат отлични оценки на ДЗИ по руски, английски и философия. Отличниците на Випуск 2020 на учебното заведение са двама. Това са Петър Иванов и Василена Милотинова. Освен дипломите си за завършено средно образование на двамата младежи бяха връчени и плакети от директора на учебното заведение Снежанка Каменова.

Водещите на тържествената церемония, пожелаха на зрелостниците да бъдат горди и достойни хора.

С голямо вълнение, директорът на СУ „Никола Войводов”- Снежанка Каменова, се обърна към „своите” момичета и момчета и им даде последни съвети- да бъдат целеустремени, достойни и отговорни граждани на своята страна.

„Вие имахте уникалната възможност да завършите своето образование дистанционно. Преди 12 години бяхте малки, палави и неуверени. Пожелавам ви да имате криле, да сте силни и да сбъдвате мечтите си. Използвайте дипломите си, за да получавате повече знания и умения. На добър час!”, заяви в приветственото си слово директорът на СУ „Никола Войводов” Снежанка Каменова.

В края на празника към небето полетяха 24 балона, които издигнаха избраните от всеки дипломант за водещи в житейския път послания. Веднага след това зрелостниците пуснаха своите желания в специална бутилка. Тя ще бъде съхранявана в директорския кабинет. След 5 години ще се извади восъкът, с който бе запечатана, за да се види дали са се сбъднали желанията на Випуск 2020. Тази традиция във врачанското СУ „Никола Войводов” е от пет години,заяви за „Враца днес” директорът Снежанка Каменова.  


1
2
3
4
5


2020-06-25 11:15:35