—тотици гости празнуваха 10-годишнината на ¬≈÷  алето /—Ќ»ћ »/

—тотици гости празнуваха 10-годишнината на ¬≈÷  алето /—Ќ»ћ »/

— богата програма ¬≈÷  алето отпразнува сво€та 10-а годишнина. Ќад 250 партньори, служители и при€тели се събраха на градинско парти в двора на централата. ¬одосвет за здраве и благополучие отслужиха заедно врачански€ митрополит √ригорий и старозагорски€  ипри€н.

ƒуми на благодарност към проектанти, строители и цели€ колектив на  фирмите отправи “они …орданов. „ƒнес е един от поредните значими дни в нашата бизнесистори€, когато отбел€зваме 10 години от безупречната работа на ¬≈÷  алето, ко€то е опорни€т стълб в развитието не цели€ ни мащабен бизнес. “€, заедно с ¬≈÷ ѕетрово, дава стабилност на приходите и разплащани€та, на бъдещите ни инвестиции и разбира се на изработените с отговорни€ ви труд заплати. ¬≈÷  алето с произведените над 136 млн. к¬тч е може би най-големи€т производител на екологичен ток по поречието на »скър от —офи€ до –оман и е спестила 150 хил€ди тона вредни емисии. ќбаче, както и в словото си преди 10 години, така и сега държа да напомн€, че българските инвеститори заслужават друго отношение и подкрепа, а не спънки и пречки, ако искаме Ѕългари€ да не е на последно м€сто в ≈— и за децата и внуците ни. ¬ъпреки това ние продължаваме с хотелски комплекс, винарска изба, офиси и жилишна сграда във ¬раца, а се над€ваме да работим и на големите пътища в —еверозапада“, за€ви той в словото си. Ќегови€т партньор ÷анко ѕетков също поздрави присъстващите и разказа вълнуващи моменти от постро€ването на централата.

— плакети, грамоти и юбилейни знаци б€ха отличени партньорите и служителите на „»нерстрой  алето“, които са работили във фирмата и при стартирането на ¬≈÷-а.  

—ред официалните гости б€ха народни€ представител –осен ∆ивков, кметът на община ћездра »ван јспарухов, председател€т на ќб— яна Ќинова.

ѕетчасовата празнична програма включваше изпълнени€ на певицата ÷ветелина, победител€т в „ ато две капки вода“ ‘ики, обичани€т комик  раси –адков и ансамбъл „ћездра“. «авидни танцови умени€ показаха не само семействата …орданови и ѕеткови, но и техните три синове, снахи и внуци, както и служителите й. Ѕългарското знаме предвождаше хората, а аплодисменти и искрени прегръдки имаше за тримата изпълнители.

Ѕогата трапеза, на ко€то не липсваше нищо, включително с теле и три агнета на чеверме, отново беше дело на кадри на  алето и јриел.  акто преди 10 години, така и сега, кратък дъжд напомни, че без водата н€ма как да има ток и париь но това не попречи на веселбата.  улминаци€ на празника бе красива зар€ в нощното небе над »скъра.  

¬сичко за празника в утрешни€ брой на в. "—еверозапад днес".
2020-06-22 15:24:03