Нов водопровод и парк ще има Липница

Нов водопровод и парк ще има Липница

„Липница продължава да е такава, каквато е известна вече 20 години- чисто и спретнато, осветено и поддържано селище“, споделя управляващият вече шести мандат кмет Румен Шопов. Добрата новина е, че предстоят два големи европейски проекта. Строително-ремонтните работи по тях ще стартират това лято. “Най-напред очаквам обновяването на централния парк. Предвиждат се нови тротоари, осветление, съвременни детски площадки и озеленяване. Стойността на проекта е 131 071 лв., а изпълнител е Дикистрой- София. Вече има сключен договор и всеки момент ще започне строителството, а финансирането е по Програмата за развитие на селските райони.

Вторият проект е с дълга история. Неговото начало бе поставено през 2013 г., съвместно с „ВиК“-Враца и вече е на финалната права. Предвижда се цялостна реконструкция на водопроводната мрежа. Ще бъдат подменени 15.8 км тръби и на практика цялото село ще бъде с ново водоснабдяване. Искам да благодаря на управителя на „ВиК“ ООД-Враца Ангел Престойски от името на нашето население, че този проект ще се случи.  По него ще бъдат инвестирани около 3 млн. лв., уточнява Шопов.

Традиционният събор Липница ще посрещне без общо тържество. Ще има сергии, но хората ще празнуват само с близките си. „Искам да пожелая на всички наши съселяни здраве, късмет, берекет и повече кураж и вяра в бъдещите по-добри дни“, споделя кметът Шопов.

 

 


1
2


2020-06-21 10:46:07