Безработица, лоша инфраструктура и ромски набези тревожат Ново село и Брегово

Областен управител се срещна с жители на Ново село и Брегово

Днес областният управител Момчил Станков проведе поредните две изнесени приемни и разговаря с жителите на общините Ново село и Брегово. Участие в срещите взеха още заместник областният управител Анжело Методиев и главният юрисконсулт на Областна администрация Видин – Емил Емилов.
Един от поставените въпроси в община Ново село бе за начин на извозване и място за депониране на листна маса и клони от частен двор. Потърсено бе съдействие за намиране на работа, като бе поискана информация за предстоящи програми за временна заетост. Обсъдени бяха и други въпроси, касаещи инфраструктурата и облагородяването на населените места от общината.
В Брегово бяха поставени няколко въпроса от обществено значение, като бяха изказани притеснения от създала се ситуация от набези на лица от малцинствата в неприсъствените дни на органите на реда или през късните часове на денонощието. Момчил Станков пое ангажимент да разговаря с директора на ОД на МВР –Видин за предприемане на действия.
Областният управител проведе срещи и с кметовете на двете общини, с които дискутира наболели проблеми и възможностите за тяхното решаване.
На 26 юни, Момчил Станков ще проведе изнесени приемни в общините Грамада и Макреш.


сн.1
сн.


2020-06-19 18:19:33