Осемгодишната Гери представя Козлодуй на Детска мелодия на годината

Осемгодишната Гери представя Козлодуй на Детска мелодия на годината

Осемгодишната Гергана Кръстева от Вокална група „Щуротреска” е сред 14-те млади таланти на България, които ще участват в Детска мелодия на годината, 2020.

За да достигне до голямата сцена на националния детски форум, малката Гери бе предварително избрана сред 60 индивидуални изпълнители и 14 вокални формации от цялата страна, участвали в онлайн конкурс в началото на м. юни. След успешната първа класация, пред Гери предстои разучаване на специална песен, аудио-запис и видео-клип за Гала концерта на Детска мелодия на годината, който ще се проведе в НДК през късната есен.

От шестгодишна малката изпълнителка се обучава във ВГ „Щуротреска” към ЦПЛР – ОДК , гр. Козлодуй, с ръководител: Галя Цветанова и корепетитор: Здравка Николаева. С признание към класирането на детето за Детска мелодия на годината, Галя Цветанова споделя с обич: „Гери е изключително талантлива и много упорита в любовта си към музиката. А, в процеса на работа, най-щастлива е, когато пее! Пред нея предстоят още много успехи и още много творческо щастие и вярвам, че тя занапред все повече ще ни радва!”

От включването си във ВГ „Щуротеска”, Гери участва във всички международни и национални изяви на групата, а за личния й потенциал и възможности говорят и бързо завоюваните от нея призови места, които са впечатляващи спрямо възрастта и две-годишната й творческа биография: Трето място в индивидуалната конкурсна програма на Международния фестивал „Слънце, радост, красота” – Несебър, 2019 г. и Второ групово място в Международен фестивал „Корабът на изкуствата”,Поморие, 2019 г.

 ВГ „Щуротреска” и нейните ръководители благодарят на Цветелина Чипева – Секретар на НЧХП „Христо Ботев”, гр. Козлодуй за оказаното съдействие при осъществяването на аудио-записа за участието на Гергана Кръстева в предварителния конкурс на Детска мелодия на годината, 2020!
2020-06-12 09:38:25