Вдигат производствена база за 18 милиона във Враца

Вдигат производствена база за 18 милиона във Враца

Дадоха старт на строежа на нова производствена сграда за обработка на метали във Враца. Промишлената база ще бъде изградена в района на бившия военно-ремонтен завод „Вола“. Инвестицията е в размер на 18 милиона лева и е на бизнесмена Ивайло Гладнишки. Към момента заети във фирмата са 70 човека, а до година две бройката ще достигне 150.

„Радостно е, че във време на криза, в което хора остават без работа, ние даваме началото на местна инвестиция. Дава се възможност на хората да работят тук във Враца и това ще помогне за съживяването на икономиката. Строителите също са местни фирми. Благодаря на г-н Гладнишки за инициативността и че инвестира врачани да имат добре платени работни места. Пожелавам успех и дано успеем с помощта на държавата да ремонтираме и намиращия се в съседство бул. „Илинден“, пожела кметът на Враца Калин Каменов.

Церемонията „Първа копка“ уважи и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова.

„Враца разчита не само на външни инвестиции, но и на местния бизнес, който има смелост, дори и сега да инвестира средствата си именно тук. Надявам се в следващия програмен период с помощта на средства от ЕС да реализираме много проекти в Северпзапада“, заяви Петя Аврамова.

Инвеститорът Ивайло Гладнишки заяви „този проект извървя дълъг път, но вече е факт. Градът се развива и ние също искаме да допринесем затова. Ще подкрепяме и образованието, не случайно производствената база се намира тук, на метри от Професионалната техническа гимназия "Н.Й.Вапцаров". Имаме страхотно бъдеще с младежите, които се обучават тук и не ни остава друго, освен да работим“, подчерта Гладнишки.

Водосвет за здраве и успешна реализация на проекта отслужи отец Аспарух.

Обектът трябва да бъде готов за 6 месеца.

 

 

 

 
2020-06-10 14:42:15