Детски празник на открито за Деня на детето в Моравица

Детски празник на открито за Деня на детето в Моравица

По случай Международния ден на детето - 1 юни, Кметство Моравица зарадва най-малките жители на второто по големина село в община Мездра с детски празник на открито. Тържеството, организирано от кмета на селото Росен Ценов, събра на площада множество деца и ученици, които се забавляваха на воля - играха, рисуваха, танцуваха, рецитираха стихчета и се смяха.

„Бъдете здрави, жизнени и игриви“, пожела на малките палавници Силвия Иванова, собственик на Детска борса „Натали” - гр. Мездра, която - заедно с ръководството на Основно училище „Васил Кънчов“ - бяха осигурили за малчуганите два батута. „Изживейте своето вълнуващо детство и не бързайте да пораснете. А когато пораснете, не губете детското в себе си и милите спомени за китното село Моравица, в което сте били по детски щастливи!“

Сред гостите на детския празник бяха кметът на Мездра Иван Аспарухов, заместник-кметът Нели Минева и секретарят на Общината инж. Светлана Мицева. Аспарухов поздрави малчуганите с празника и отправи молба към техните родители от утре децата да ходят редовно на детска градина, а от есента - на училище, за да може местното школо да го има и занапред.

Специален поздрав към присъстващите отправи мажоретният състав при Народно читалище „Светлина 1926“ с ръководител Янка Николова, който изпълни хип-хоп танц с оригинална хореография.

Празничната програма продължи със забавни игри - теглене на въже, конкурс за детска рисунка, скачане на въже и други.

Всички участници в празника получиха награди - балони, пособия за рисуване и лакомства, а накрая опитаха от вкусната торта, подарена на децата от Община Мездра.

В навечерието на 2 юни Моравица се сдоби и с една нова придобивка. Благодарение на художника Евгени Кучков, ликовете на Васил Левски и на Христо Ботев вече красят автобусната спирка в центъра на селото, редом с паметника на връх Околчица и на крилати мисли от двамата национални герои. В района на спирката е подредена фотоизложба в три части - „Ретро снимки от с. Моравица“, „Празници в с. Моравица“ и „Пейзажи от околностите на с. Моравица“.

Това е десетият поред подобен проект, реализиран през последните години от Кучков в населените места от общината. Преди това той украси три автобусни спирки в гр. Мездра с ликовете на Христо Ботев, Васил Левски и цар Симеон I Велики, в Боденец - на св. Софроний Врачански, в Брусен -  на ген. Владимир Вазов, в Долна Кремена - на хан Крум, в Кален - на св. цар Борис-Михаил, в Люти брод - на цар Иван Шишман и в Руска Бела - на Асен Босев.      


1
2
3
4
5
6
7
8
9


2020-06-01 22:12:41