Фенове на „Левски“ от Мездра отбелязаха 106 г. от основаването на най-популярния български клуб

Фенове на „Левски“ от Мездра отбелязаха 106 г. от основаването на най-популярния български клуб

С факелно шествие и поднасяне на венец пред паметника на Апостола на свободата повече от 50 привърженици на „Левски“ - София от гр. Мездра отбелязаха навръх 24 май 106-ия рожден ден на най-популярния български клуб. Инициатори за честването бяха върлите фенове на „сините“ Милен Кръстев, Невелин Генов и Георги Христов.

В празничния ден привърженици на 26-кратния шампион на България се събраха в градския парк, откъдето под полицейски ескорт потегли факелно шествие, начело с транспарант: „106 години символ на победа“. За неповторимата атмосфера на събитието допринесоха запалените факли, скандиранията „И преди, и сега, Левски значи свобода!“ и любими песни на агитката на „Левски“, сред които „Да запеем дружно песента“, „България е нашата Родина“ и „Когато над София мръкне“.

Точно в 19 часа и 14 минути феновете почетоха с едноминутно мълчание и падане на колене паметта на Апостола, след което под съпровода на аплодисменти поднесоха венец от синьо-бели цветя през бюст-паметника на националния герой. Обща снимка за спомен пред монумента запечата за поколенията този исторически момент.

„От години аз и моите приятели ходим редовно на мачове на „Левски“ в цялата страна и най-вече на нашия любим стадион „Георги Аспарухов“, сподели един от организаторите на проявата, Милен Кръстев.

Преди няколко дни, докато играехме футбол, решихме да организираме това мероприятие, с което да покажем, че в Мездра и общината има много хора, които обичат „Левски“.

„Левски“ за нас е всичко, което бихме желали да бъде. В този труден момент искаме да помогнем на нашия отбор да се спаси, да е добре - както е бил преди и както, вярваме, ще бъде отново.

Мога да кажа със сърце и душа, че от сега нататък всяка година ще отбелязваме на това място рождения ден на нашия любим клуб.“

Накрая всички се включиха в дарителска акция за финансово подпомагане на столичния клуб, в която бяха събрани общо 212 лева.

Решено бе на 18 юли - рождения ден на Апостола, в Мездра да бъде създаден Клуб на привържениците на „Левски“, като на учредителното събрание бъдат поканени представители на фен клубове от София и Враца.

Мирослав Гетов, снимки: Павел Петров  


1
2
3


2020-05-25 11:40:17