Козлодуйски ученици с награди от многоезичен конкурс по химия

Козлодуйски ученици с награди от многоезичен конкурс по химия

СУ “Св.св.Кирил и Методий“ гр.Козлодуй традиционно се включва в многоезичния конкурс „Химичните технологии около нас“, организиран от Химико-технологичен и металургичен университет гр. София.
На 21 май 2020  г. се състоя онлайн представянето на презентациите на участниците в тазгодишния конкурс. Авторитетна комисия от университетски преподаватели класира козлодуйски ученици:
Гергана Атанасова и Светослав Терзийски от 11б клас - 2-ро място за презентация на български език на тема: „Горските пожари“
на 1-во място за презентация на френски език Лили Маринова и Виктория Пенкова от 11а клас на тема „Comment sauver l'environnement – les méthodes et les installations modernes“. Двата екипа получиха и специалната награда на публиката, заедно с двойка от 35 СУ ,,Добри Войников’’, гр. София. Техните преподаватели Ирена Огнянова и Силвия Грамадарева са изключително горди със сериозната работа и отличното представяне на учениците от СУ "Св. св. Кирил и Методий" в тази нетипична ситуация, в която са поставени зарави коронавируса.
2020-05-25 10:46:31