Разбиха огромна наркооранжерия край Селановци, има арестувани

Разбиха огромна наркооранжерия край Селановци, има арестувани

Шестима мъже са арестувани за засяване и отглеждане на коноп в землището на оряховското село Селановци. Петима от тях са с постоянна мярка „Задържане под стража”. Шестият е с парична гаранция. Това обяви преди минути районният прокурор на Оряхово Гергана Кюркчийска.  

Акцията по разбиването на групата се е осъществила на 15 май тази година. Поради трудно достъпния район ченгетата са ползвали високопроходима техника на Гранична полиция. На терена са открити засадени 106 стръка коноп. На метри от трасето униформените са открили специално направен бивак, в който мъжете са съхранявали вещи, необходими им за отглеждането на дрогата, както и незаконно притежавани боеприпаси. На мястото органите на реда са задържали един от заподозрените. Останалите петима човека са арестувани по-късно, допълни прокурор Кюркчийска. Към момента и шестимата са привлечени като обвиняеми за залесяването и отглеждането на коноп. Наказанието за подобен род деяние е от 2 до 5 години „Лишаване от свобода” и 5 хил. лв. глоба.

„Част от арестуваните са криминално проявени. Останалата част от групата са с чисто досие, но са употребявали упойващи вещества. Всички те са демонстрирали висок стандарт на живот. Доказателство за това са закупените от тях недвижими имоти и лъскави автомобили.”, уточни държавният обвинител Гергана Кюркчийска.

Специализираните полицейски операции за противодействие на битовата престъпност продължават. Целта е да се предпазят подрастващите и хората да живеят по-спокойно, заяви шефът на Областната дирекция на МВР във Враца старши комисар Янко Янколов.

 

 

 


1


2020-05-22 12:32:13