Съчинения, конкурси и карнавали в мездренско школо за 24 май

Съчинения, конкурси и карнавали в мездренско школо за 24 май

В условията на извънредна епидемична обстановка Иновативно основно училище  „Св. св. Кирил и Методий“ в Мездра обяви Седмица под наслов „Българската писменост - щит на духовността“, посветена на 24 май и на патроните на учебното заведение - светите братя Кирил и Методий. Тематичната програма включва 8 инициативи, в които ще се изявят ученици от начален и основен курс на обучение под ръководството на техни преподаватели.

Сред предпразничните дистанционни занимания са онлайн практикум в I “a” клас „С буквите любими написах свойто име“ и „Празник на знанието“ в I “б“ клас, съчинения, размисли и стихове на ученици от II „а“ клас на тема „Моето бъдеще започва от ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“, спортно-музикален клип „Живея с музика и спорт“, карнавал на литературни герои „От страниците на книгите“ в IV “a” клас и представяне на проекти от III „а“ клас на тема „Славянските първоучители Кирил и Методий“.

Седмицата на българската писменост и духовност ще завърши със съвместен онлайн урок „Нашето А, Б, В“ на I „б“ клас и на I „а“ клас от Частно основно училище „Св. София“ в столичния квартал „Бояна“ и с рецитал на петокласници и шестокласници на българския всеучилищен химн „Кирил и Методий“ под наслов „Да поемем дъх заедно: Върви, народе възродени!“

 

 




2020-05-19 09:55:16