Ремонтираха кметствата в Ребърково и Руска Бела

Ремонтираха кметствата в Ребърково и Руска Бела

Приключи ремонтът на кметствата в мездренските села Ребърково и Руска Бела. Той беше извършен от служители на Общинско предприятие „Чистота“ в периода от края на месец март до началото на месец май.

В Кметство Ребърково старата дървена дограма на кметския кабинет е подменена с PVC, стените са шпакловани и пребоядисани, монтирани са окачен таван от гипсокартон и ламиниран паркет на пода. Сменена е също входната врата на стаята и освежен коридорът, където е монтиран нов прозорец.

С помощта на общия работник, назначен към Кметството, са окосени  около 8 дка тревни площи - двора на бившата детска градина, детската площадка в центъра, градинката до кметството, двора на църквата и на входа на селото. Предстои да се окосят още около 4 дка в района на кв. „Гарата“ и ремонт на автобусната спирка.

С напълно обновен вид вече е и кметският кабинет в Руска Бела, където освен горепосочените дейности е ремонтиран покривът на сградата на Кметството, който от години беше в окаяно състояние.

Наскоро младежи от Руска Бела монтираха - със средства, осигурени от кметския наместник на селото - желязна успоредка в двора на детската градина, като по този начин осигуриха възможност на всички желаещи да спортуват.
2020-05-15 09:46:35