Централният площад в Бяла Слатина с нов облик

Централният площад в Бяла Слатина с нов облик

Започнаха строително- ремонтните дейности по демонтирането на шадравана в центъра на Бяла Слатина. Това е началото на голямата промяна в централната градска част, в която е включено и построяването на нов шадраван. Въпреки носталгията на много от жителите на града по превърналия се в любимо място за срещи и игри около него шадраван, подмяната му с нов е наложителна, поради моралното му остаряване и невъзможността да бъде експлоатиран пълноценно.

Новото съоръжение ще бъде от нов тип, осъвременено, ефектно и красиво. Ще се изгради воден ефект тип „водна стена – завеса“, съставена от два елемента – Г-образен и П-образен, разположени на различни нива с подходящо осветление за постигане на по–голям ефект вечерта. Освен това се предвижда и подмяна на настилката около шадравана.
Проектът включва и преустройство на зоната за отдих около съществуващия фонтан с гълъбите, чрез изграждане на навес, перголи и места за сядане, обособяване на нови зелени площи и цветарници, чиито стени ще бъдат изградени от бетонни блокове. Ще се облагородят зелените площи като се засадят с едногодишни растения.
Общинското ръководство се надява с този проект да се осигури една съвременна и естетична среда за отдих на жителите и гостите на община Бяла Слатина, както и да допринесе за развитието на местната икономика и за подобряването качеството на живот на населението.


сн.1
сн.2
сн.3


2020-05-12 11:46:53