Превръщат Кнежа в привлекателен град

Превръщат Кнежа в привлекателен град

Зелените площи на територията на община Кнежа са засадени със значителен брой дървета, вечнозелени храсти и летни цветя. 15 японски вишни са засадени в общинския терен между стадион „Мизия” и Противопожарната служба, 85 смърча в регулата до пътя за Червен бряг, 200 са засадените западни туи „фастагиата” в регулата на футболен стадион „Мизия”. 10 са новозасадените японски върби на територията Лесопарк „Гергана”. Мушкато и сакъзчета са засадени в цветни лехи в централната градска част на Кнежа.

От Фондация „77” Общината е получила безвъзмездно 400 бр. обикновен явор, 400 бр. обикновен смърч, 400 бр. бяла акация, 100 бр. липи, 300 бр. бял бор и 200 бр. черен бор. Част от тях вече са засадени на територията на гр. Кнежа и селата Бреница, Еница и Лазарово. Останалите са дарени на детски градини, училища и пчелари.

„Градът ни, както и останалите населени места в общината, придобиват все по-приветлив и красив вид. Ние ще продължаваме да се грижим за зелените площи и вярвам, че заедно ще успеем да ги съхраним!”, категоричен е кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.


1


2020-05-08 14:19:29