Награждават фронтоваци с възпоменателни медали

Награждават фронтоваци с възпоменателни медали

По повод 75-годишнината от Победата над хитлерофашизма кметът на Мездра Иван Аспарухов и председателят на Общинския съвет на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) инж. Стефчо Симеонов посетиха единствените останали живи участници от общината във Втората световна война - капитан Илия Григоров (на 96 г.) от с. Царевец и поручик Никола Илиев (на 95 г.) от Мездра. Аспарухов връчи на двамата фронтоваци поздравителен адрес, почетен знак на кмета на общината и книгата „Мездра - кратък исторически очерк“, а инж. Симеонов им подари сладкарски изделия и плодови напитки. Със съдействието на Общинско предприятие „Чистота“, Илия Григоров, който е бивш служител на Енергото, и уважаваният адвокат Никола Илиев ще получат по 3 кубика дърва за огрев.

По традиция на 9 май общинската организация на СВВБ ще отбележи Деня на Победата с поднасяне на цветя през паметника на капитан Динко Петров-Юшан (1898-1944 г.) - един от 56-мата бойци от община Мездра, загинали в най-големия военен конфликт в световната история.

А по случай юбилейната годишнина от паметното събитие Централният управителен съвет на Съюза на ветераните от войните на България ще награди двамата живи фронтоваци от общината със специални възпоменателни медали.    
2020-05-08 14:03:41