Малки краеведи почетоха Гергьовден в Търнава

Малки краеведи почетоха Гергьовден в Търнава

Учениците от клуб „Краезнание“ при ОУ “Хр.Ботев“ с.Търнава поднесоха венец на паметника на загиналите във воините търнавчани навръх празника на храбростта. Доста инициативи на клуба не можаха да се случат, както бе планирано, но благодарение на разпускането на някои от строгите правила, други вече са факт.

Войнишкият паметник в Търнава е осиновен от клуб “Краезнание“ още през 2010 г. и оттогава насам за всеки празник той стои в центъра на изявите на клуба. На 6 май, въпреки дъжда, пред паметника се състоя скромно тържество. Слово за подвига на търнавчани поднесе Венцислава Цветанова- бивша ученичка, член на клуб "Краезнание" и активен самодеец.
"Макар и малко на брой, днес сме тук, защото тези хора, чиито имена четем на паметника на войника, са направили много за Търнава и България!“, сподели кметът Габриела Раловска, коята си включи в поклонението.
Днес нашите деца показаха, че паметта на българина е жива, а това е знак, че младото поколение на България е достоен наследник на своите предци, допълни тя.


сн.1
сн.2
сн.3


2020-05-07 09:36:06