Кмет отряза заплатата на председател на Общински съвет

Кмет отряза заплатата на председател на Общински съвет

Кметът на община Ново село Георги Стоенелов е отрязал заплатата на председателя на Общинския съвет Иво Вергилов.

Без причина или обяснение, управляващият вече трети мандат Стоенелов е наредил да бъде преведена само половината от дължимата сума. По този повод Вергилов е сигнализирал областния управител Момчил Станков и съответните институции.

Драмата се е разиграла на 23 април, когато председателят работи в кабинета си и установява „санкцията“, която му е наложил кмета. На въпрос на Вергилов към главния счетоводител да не е станала грешка, той получава отговор да пита кмета.

В жалбата си Вергилов определя действието на Стоенелов като превишаване на правомощията и злоупотреба с власт. Явно това е поредната битка от войната, която се води в Ново село. Нейното начало започва с палежи на коли още преди местните избори. Интересен е фактът, че на практика кметът и председателят на ОбС са от една политическа сила- ГЕРБ. Загубата на мнозинството в Общинския съвет от стана на кмета Стоенелов и невъзможността да управлява без одобрението на съветниците е една от причините за конфликта между двамата. Как ще свърши войната и ще ескалира ли напрежението в Ново село предстои да видим.
2020-04-26 11:52:28