Благотворителни инициативи в Бяла Слатина

Благотворителни инициативи в Бяла Слатина

Възкресение Христово е тачен християнски празник и всички го очакваме с трепет. Връщаме се към спомена за дъхавите козунаци на майките и бабите ни, към шарените яйца от нашето детство, разцъфващите дървета и пролетно настроение.

Празничните дни повдигат настроението ни и ни карат да погледнем на света с добри очи и да открием, че красивото и доброто хармонизират в живота.

Тази година празниците ни са малко по-различни и разбираме, че има и такива дни, в които нямаш нужда от пищни тържества, гръмки думи и салюти. В тези дни само отваряш душата си и ти става леко. Тогава сякаш и самият въздух е наситен с дух и ароматът му не е делничен.

Читалището в Бяла Слатина продължава своите благотворителни инициативи. Обърнати сме отново към Центъра за социално включване "Аз и моето семейство" в гр. Б. Слатина и техния проект за подпомагане на семейства в неравностойно, затруднено положение, а директни потребители са деца от три до седем години. Благодарим на фирма „Део – Хляб и хлебни изделия“ ЕООД, която подсигури топлите и вкусни козунаци!

Опитахме се да предадем от нашата светлина и добра енергия на семействата от село Попица, защото тези пролетни дни са свързани с надеждата, любовта и радостта. И не се иска много, не е и трудно, човек само трябва да разтвори душата си…, да бъде добър и да раздава от добротата си.

Мили хора, трудно и тежко е времето сега, но не бива да се отчайваме и страхуваме

Нека да успяваме да намираме красотата и в най-малките неща, да можем да прощаваме на себе си и на другите, и да помним, че винаги можем да намерим повод да зарадваме хората около нас.

Да отворим сърцата си за вълшебството. Чисти мисли, добри дела и благи вести да изпълват дните ни. За да бъдем благословени!

Светли и уютни празници!

 

Валентина Бобойчева

 


1
2
3


2020-04-16 14:22:27