Мият и дезинфекцират улици в Мездра

Мият и дезинфекцират улици в Мездра

В навечерието на Великден стартира традиционното пролетно почистване на гр. Мездра. От днес служители на Общинско предприятие „Чистота“ извършват по график метене и измиване на основните пътни артерии и на пешеходните зони в централната градска част. Акцията по хигиенизиране на пътните платна и тротоари започна от входно-изходните артерии на града и продължи по ул. „Христо Ботев“, „Янко Сакъзов“ и „Александър Стамболийски“. Проверява се и проводимостта на дъждоприемните шахти.

Паралелно се извършва косене на тревните площи на територията на града като част от дейностите по поддържане на общинските зелени терени. Косенето започна от градския парк, след което ще обхване пешеходните алеи, градинки, междублокови пространства и прилежащи територии към обществените сгради. Предстои да бъдат подрязани клоните на дърветата и премахната изсъхналата растителност. Планира се също засаждане на цветя, дръвчета и храсти, с цел подобряване облика на града.

Продължава и поетапната дезинфекция на най-натоварените улици, пешеходните зони, паркинги и други обществени места като превантивна мярка срещу разпространението на COVID-19. Във връзка с предстоящия голям християнски празник Възкресение Христово, до края на работната седмица ще бъде обработен с дезинфектанти енорийският храм „Св. Георги“ и пространствата около него.
2020-04-14 13:15:52