Над 70 врачани платиха данъците си по електронен път

Над 70 врачани платиха данъците си по електронен път

Само за една седмица от въвеждането на услугата „виртуален ПОС терминал“ над 70 граждани и фирми са се възползвали и са заплатили бързо и лесно своите задължения.

Плащането може да се осъществи чрез банкова дебитна или кредитна карта, в меню „Местни данъци и такси”-”Проверка и плащане на задължения”, чрез въвеждането на ЕГН/Булстат и ПИН код. Гражданите, които нямат ПИН код, могат да го заявят по електронен път на адреса на Дирекция „Местни данъци и такси“ – [email protected]

Преводите са без такси и комисионни и се отразяват веднага, без да се налага посещение на лицето до местната администрация или клон на банка. Плащанията се гарантират посредством системата за сигурност – „Борика-Банксервиз“.

Целта на електронната услуга е спазване на противоепидемичните мерки и недопускане струпването на много лица на едно място.

Община Враца призовава „остани вкъщи” и „плати от вкъщи” своите задължения за местни данъци и такси онлайн чрез виртуален ПОС терминал, чрез официалния сайт на общината www.vratza.bg.

 
2020-04-14 11:02:18