Ремонти на улици и бели брези преобразяват облика на Кнежа

Ремонти на улици и бели брези преобразяват облика на Кнежа

Преди няколко години беше много популярна песента на Дивна и Криско – „И ти не можеш да ме спреш“. И както Дивна „не могат да я спрат“, така и COVID-19 не може да спре работата за промяна на облика на Кнежа, заяви шеговито кметът Илийчо Лачовски.

Независимо от вируса в Кнежа продължава да се асфалтира и облагородява. В момента текат строително-монтажни дейности на улиците „Христо Смирненски, „Росица“, „Тунджа“, „Дунав“, „Никола Петков“ (междублоково пространство при бл. „Рила“ и бл. Победа“), както и на улиците „Ивайло“, „Йоан Екзарх“ и „Криволак“. Предстои асфалтиране и на улиците „Алеко Константинов” в с. Бреница, „Александър Стамболийски” в с. Еница и „Лазар Митов” в с. Лазарово.
Освен това, служители на Община Кнежа засадиха 38 бр. бели брези (Betula pendula) в регулата на ул. „Димитър Бутански”, в началото на гр. Кнежа. Така входът на града придоби по-приветлив и красив вид, а шеговито погледнато кв. „Вапцаров“ би могъл да смени името си на “Белите брези“ и така не само в София ще има квартал с такова име.

 

 

 
2020-04-10 09:28:56